e831b00f2cf5053ecd0b470de7444e90fe76e6d311b2134691f4c6_640_rabbit

Alle elsker at blive forkælet fra tid til anden. Det er ikke kun kæresten, børnene eller hunden – kaniner elsker også, når du forkæler dem, og her vil der komme nogle forslag til, hvordan du kan gøre din lille ven en endnu gladere kanin, uden at det behøver at koste det store.

 

Legetøj og underholdning

En sjov og billig ting som du kan gøre for din kanin er, at konstruere et hus, slot eller noget helt tredje ud af en tom papkasse eller flyttekasse. Ved hjælp af gaffatape og en saks, kan du klippe vinduer i kassen, en indgang og eventuelt tape en ekstra etage på, hvor du bygger en slags trappe eller indgang til anden etage.

På denne måde, kan din kanin lege i konstruktionen, løbe og hoppe i den, stikke hovedet ud af vinduet eller bare ligge derinde. Det gode ved det er, at du helt selv kan styre, hvor meget du vil gøre ud af projektet. Andre småting som heller ikke koster noget, men som mange kaniner også elsker at lege med, er tomme toiletruller, avispapir eller tomme plastikflasker – sådanne ting er tit mere spændende, end hvis man bruger en masse penge på noget fancy legetøj.

 

Motion og leg

Husk at sørge for at din kanin får bevæget sig. Motion er vigtigt, så den ikke bliver overvægtig, da det jo kan føre til ting som knogleskørhed og betændte føder. Sørg for, at tage ham ud af sit bur, så han kan bevæge sig rundt i et kanin-sikret rum. Her kan du så give ham legetøj, at lege med. Det kunne være nogle af forslagene som nævnt foroven, eller hvis du har nogle paprør eller andet, som den kan kravle igennem eller hoppe på. Hvis du har en have og mulighed for, at afhegne et område i den, så ville det være endnu bedre. Det er bare om at være kreativ med legetøj og små udfordringer.

 

Godbidder

Hvad slik og kage gør for børn, kan yoghurt dråber, æblestykker, mælkebøtter, gulerødder, basilikumblade, solsikkekerner og meget mere gøre, for din lille pjuskede ven. Det skal selvfølgelig kombineres med en sund og stabil kvalitetskost, som kunne bestå af fiberholdigt kaninfoder, vand og hø. Husk at passe på med bladgrøntsager og frugt indtil din kanin er ældre end 6 måneder, da deres fordøjelsessystem er meget følsomt og kan føre til diarré. Det samme gælder nye godbidder, som det også er en god idé, at indføre langsomt og sikkert.

 

Nus og massage

Sørg for at nusse lidt om din kanin, når du vil forkæle den. Massér den f.eks. med fingrene, hvor du kører dem fra dens næse og hen over hovedet og krop, helt ned til dens hale. Sørg for at prøve dig stille frem, så du kan finde frem til, hvilket niveau af pres din kanin foretrækker og hvor.

Der er mange måder at forkæle din kanin på, det her var bare nogle forslag herfra. Del gerne jeres oplevelser og forslag.