e835b1092ef6003ecd0b470de7444e90fe76e6d31eb2114794f7c2_640_rabbit

Kaniner er kendt for deres hurtige og effektive avl i naturen. Fordi de er et byttedyr, er det vigtigt for dem at have en masse afkom for at overleve. Dog kan avlskaniner derhjemme være en masse arbejde og det er bestemt ikke for alle. Hvis du blot er på udkig efter et kæledyr, er det ikke en god idé at avle kaniner selv. Men hvis du gerne vil avle kaniner, opdrætte dem og videresælge dem, kan du læse lidt mere om hvordan man gør det her.

 

  1. Det er vigtigt, at du først starter avlen af dine kaniner, når de har nået deres modenhed og har den rette alder. For små-medium racer, kan de blive avlet når de er 5-6 måneder gamle. Større racer kan avles ved 8-9 måneder.

 

  1. Sørg for, at du har boliger til ungerne, før du avler. Hankaniner og hunkaniner skal adskilles, når de er 10 uger gamle, hvilket også er vigtigt at tage med i vurderingen af hvor meget plads det kræver at avle kaniner. Når kaninerne er 3-4 måneder gamle bør de enten få deres eget bur eller et større bur, hvor der er plads nok til at de kan løbe omkring. Hvis kaninungerne ikke har den nødvendige mængde plads, vil de formentlig komme op at slås og såre hinanden.

 

  1. Hvis du har planer om at sælge kaninerne, så prøv at tale med venner, andre opdrættere, eller annoncer det, så du kan skaffe potentielle kunder på forhånd.

 

  1. Avl kun på sunde, glade kaniner. Den fysiske tilstand af dine kaniner, når de parres er yderst vigtig. Tag dine kaniner til en dyrlæge før avl af dem, bare for at sikre at de er i tip top form. Kaniner bør ikke være undervægtige eller overvægtige, da dette påvirker avlen. Du bør kontrollere, hvad du fodrer kaninerne med og sørge for at give dem den bedste ernæring, så de er sunde.

 

  1. Sæt hunkaninen ind til han kaninen, når de skal parre sig. En kvindelig kanins bur vil lugte som hende, så hankaninen kan blive distraheret af de ukendte lugte og forsøge at markere territorium.

 

  1. Lad ynglende par være sammen i en halv time. Du bør give kaninerne tid til at parre sig, helst 2-3 gange. Nogle mennesker avler dem igen efter en time eller senere samme dag for at sikre en parring. Hvis hunnen er ivrig, aggressiv, eller forsøger at komme væk fra den mandlige, bør du straks adskille dem.