shutterstock_536873833

Når man har kaniner som kæledyr i familien, så ønsker man selvfølgelig det bedste for dem, så man på den måde kan glæde sig med kaninerne i lang tid, og så de altid er raske og friske at lege med. Især børnefamilier har masser af sjov med kaniner, men også enlige og andre familier kan have glæde af kaniner, og har man lyst og plads til det, så kan man jo avle flere kaniner. Kaniner er ikke specielt dyre i drift, idet man ofte kun skal anskaffe sig et passende kaninbur, hvor de kan udfolde sig, og her kommer der nyttige oplysninger om, hvordan man finder et kaninbur, der passer til netop jeres behov.

Indendørs eller udendørs kaniner

Generelt kan kaniner trives både udendørs og indendørs, men der stilles forskellige krav til et kaninbur, da dette udendørs skal kunne beskytte kaninerne mod vejrlig som regn, sne, vind og sol. Bure til indendørs brug skal ikke kunne opfylde samme krav, da man her blot skal sørge for plads nok i buret samt frisk vand og foder.

Kaniner er aktive og sociale dyr, der gerne skal kunne bevæge sig, og med et udendørs kaninbur kan man skabe trivsel og glæde for kaninerne, hvis de kan få grave underjordiske gange og huler, hvor kaninerne kan skjule sig i. De elsker at boltre sig i et netværk af huler bestående af bakker, volde eller høje, og her indretter kaninerne sig behageligt. Det er vigtigt, at kaninburet er stort nok til antallet af kaniner, da alle bør have mulighed for at opretholde et delterritorium til sig selv.

Man kan uden problemer placere en han og hun i samme bur, hvor de naturligvis vil parre sig, medmindre man får kastreret hannen. Sætter man flere hanner i samme bur, bør de også være kastrerede, såfremt de er kønsmodne, hvilket de bliver i 4-måneders-alderen. På Wikipedia kan man læse mere om kaniner og kaninbure.

Køb kaninbur på nettet

Man kan naturligvis selv gå i gang med at lave et kaninbur af materialer fra byggemarkedet, idet man skal bruge kvalitetsmaterialer, der er træbeskyttede samt trådhegn. På den måde kan man bygge sit helt eget kaninbur til netop jeres behov, men faktisk er det både nemt og billigt at købe et færdigt kaninbur på nettet hos Kæledyrenes Supermarked Petworld. Her kan man for få hundrede kr. købe komplette kaninbure i alle størrelser og kvaliteter såsom:

  • Gnaverløbegård.
  • Udebur.
  • Græsningsbur.

Man kan have kaniner boende året rundt i et udendørs kaninbur, men i vinterperioden bør man sikre sig, at buret er tilpas isoleret mod kulden. Man bør have en indretning af buret, i flere rum vinkelret placerede i forhold til hinanden, således kaninerne altid kan skjule sig mod vinden i et af rummene. I kaninernes soverum bør man lægge et blødt materiale som varmt redemateriale, og halm er ganske glimrende til dette formål. Den ideelle løsning til kaninerne består af et udendørs gnaverbur kombineret med en løbegård, således de får masser af plads at boltre sig på.