4174744088_1f2133abbd_b_cats-litter1

Det er ikke ret mange, der ved det, men det er faktisk muligt at benytte kattegrus til kaniner. Selvom kaniner er et utroligt renligt og dejligt kæledyr, så skal de alligevel som de fleste dyr af med afføring. Bor din kanin i et bur, så kan det hurtigt blive til rigtig meget, til tider lidt træls oprydning. En glimrende måde at komme ud over dette på, er ved at strø kattegrus under halmen i dit bur, så får du både en renere kanin og et lettere job, når du skal rydde op.

 

Hvad er kattegrus

Kattesand, som nogen kalder det, er som oftest lavet af betonit, en slags meget fint og lækkert ler, der blandt andet kan komme fra den smukke Limfjords ø Fur. Gruset gør, at katten eller kaninens urin ikke kommer til at lugte alt for kræs, og samtidig er det dejligt for dit kæledyr, at det kan føle sig mere renligt, når det nu ikke kan komme til diskret at komme af med afføring ude i skov eller mark.

Hvilket produkt skal man vælge

Der findes et hav af forskelligt kvalitets kattegrus på markedet, meget af det er ret dyrt. Især hvis du går ind i en gammeldags dyrehandel kan du risikere at komme af med en ordentlig sjat penge for det. De sidste par år er der dog kommet rigtig god gang i den online handel af udstyr til hund, kat og kanin. Eksempelvis kan du finde kattegrus til rigtig gode penge hos Olivers.

Husk at du altid kan finde gode råd om foder, udstyr og træning af kanin her på siden.