6423077173_c2c3cb9eb4_b_hermelin-Rabbits

Dværgkaniner er helt sikkert en af de mest interessante kaninracer. De har med sikkerhed været kendt i over 100 år. Til at starte med blev de fremavlet som albinoer, og de begyndte at vinde indpas på det engelske marked under navnet Polish Rabbits. Efterfølgende blev de i Tyskland videre forædlet så de fik den lille størrelse, som de er kendt for i dag.

Siden begyndelsen af det 20’ende århundrede har de været kendt og elsket i Danmark. Herhjemme har de dog mest været kendt under navnet hermelin, og de har som oftest røde øjne. Med indførslen af Nordisk Kaninstandart i 1950 blev det officielt anderkendt at have dværgkaniner i forskellige farver.

Hvad kendetegner hermelin dværgkaniner

Hermelin dværgkaniner er kendt som et meget renligt dyr, der altid sørger for at holde pelsen skinnende ren. Hermelinen er også kendt som en meget kærlig kanin, der ud over sit flotte udseende også er perfekt som kæledyr for børn. Hermelinen er desuden meget trofast og så elsker den menneskelig kontakt.

Hvor kan man lære mere

Du kan lære meget mere om kaninerne på Danmarks kaninavlerforenings hjemmeside. Derudover er der selvfølgelig også masser af gode artikler her på siden både om dværgkaniner men også om alle mulige andre racer af kaniner.